Een vintage trouwjurk hebben de stijl van de mode tussen 1920 en 1980. Vintage stijl is sinds enkele jaren steeds populairder. Vintage moet niet verward worden met retro, een drukkere stijl uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. Vintage doet vaak denken aan de roerige jaren’20, waarin er een geheel nieuwe mode ontstond. Er werd afscheid genomen van het korset en de open rug werd bijna de standaard. Wil jij echt een unieke trouwjurk? Een klassieke look uit een andere tijd? Kies dan voor een vintage trouwjurk!

Vintage trouwjurken

Wat is een vintage trouwjurk

Vintage trouwjurken zijn oude jurken waarvoor een hernieuwde belangstelling bestaat. Meestal gaat het om designerkleding of met de hand gemaakte kledingstukken die typisch zijn voor een bepaalde tijdgeest. Het zijn dan ook nieuwe trouwjurken en niet tweedehands, alleen in een bepaalde tijdgeest, met andere woorden vintage.


Kom je vintage trouwjurk passen

Bij Unique Bridal hebben we een verschillende vintage trouwjurken. Vintage trouwjurken zijn zeer divers en sluiten aan bij verschillende smaken. Onze coupeuses hebben jarenlange ervaring in het vermaken van jurken en kunnen elke jurk jouw unieke touch geven. We voeren veel verschillende internationale topmerken, van Essense of Australia tot het Hollandse Modeca. Elke merk heeft zijn eigen interpretatie van vintage bruidsjurken, dus is er voldoende keus in onze winkel. Heb je een mooie jurk gezien of wil je graag wat hulp bij het vinden van de perfecte jurk? Maak dan een pasafspraak en laat je verrassen! Onze bruidsstylisten helpen jou bij het vinden van de trouwjurk van je dromen.

Verschillende vintage bruidsjurken

Vintage trouwjurken brengen je echt terug in een andere tijd. Er wordt veel gebruik gemaakt van doorzichtige stoffen. Vooral illusietule met daarop kanten applicaties komen veel voor. De halslijn is zeer divers. In de jaren twintig was een diepe halslijn met extra accent op het decolleté erg geliefd. Het tijdsbeeld uit de jaren vijftig is daarentegen geheel anders. Diepe decolletés zijn niet van die tijd en het lijfje zal dan een vaak een hoge hals hebben, in de vorm van een haltertop of boothals. Net als bij de halslijn heb je qua stijl ook veel keuze, omdat vintage een lange tijd bestrijkt. Je kan kiezen voor een romantische jurk, maar ook een trouwjurk waar de glamour vanaf spat. Zowel de typische Marilyn Monroe cocktailjurk, als een stijlvolle strakke lange jurk passen helemaal in de vintage look. Met andere woorden, volop keuze als je voor een vintage trouwjurk kiest!

Vintage trouwjurken bij Unique Bridal

Trouwjurken hebben we bij Unique Bridal in verschillende soorten. Je kan kiezen voor een wat behoudenere stijl, maar er is veel meer mogelijk. Onze eigenaresse heeft prachtige korte trouwjurken ontworpen die meer doen denken aan de cocktailjurken uit een andere tijd. Weet je nog niet goed wat je wilt of welke stijl bij jou past? De bruidsstylisten van Unique Bridal hebben vele bruiden geholpen bij het vinden van de perfecte trouwjurk. Zij nemen onder het genot van een drankje eerst jouw wensen met je door. Vervolgens zullen zij samen met jou een aantal jurken selecteren en dan komt het leukste. Je gaat de jurken passen en bepaalt samen met jouw gasten welke jurk jou past als gegoten. Laat je inspireren en vind jouw droomjurk bij Unique Bridal!
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met onze privacy verklaring.
Lees meer