Ben je zwanger en ga je trouwen? Dat is een dubbele felicitatie waard!! Veel bruiden maken zich zorgen op het moment dat ze zwanger gaan trouwen, want…. Hoe moet dat met mijn trouwjurk? Dat is absoluut geen probleem! Bij Unique Bridal hebben we zeer ervaren coupeuses die bijna elke bruidsjurk kunnen vermaken voor de zwangere bruid. Denk er wel aan dat niet alle zeemeerminmodellen even goed te vermaken zijn voor een huwelijk tijdens je zwangerschap, maar er zijn zeker zeemeerminjurken die wel kunnen. Overleg met de bruidsstyliste en coupeuse wat er mogelijk is om te trouwen in jouw droomjurk!

Positie of zwangerschapstrouwjurken

Onze tips voor zwanger trouwjurk shoppen

Het is voor onze coupeuses geen enkel probleem om een trouwjurk om te toveren tot een trouwjurk voor een zwangere bruid. Onze tip is om vooral duidelijk te communiceren met onze stylisten. Onze bruidsstylisten zijn zeer discreet, dus het is geen probleem jouw zwangerschap te delen, ook al weet jouw gezelschap het nog niet. Het is belangrijk dat je ons op de hoogte stelt en houdt van jouw zwangerschap. We kunnen jouw trouwjurk dan wat groter bestellen en houden rekening met het plannen van de afspeldafspraken.

Verschillende fases zwangerschap

Wanneer je zwanger bent als je bij ons komt, bespreek je dit met onze styliste. Afhankelijk van het moment van de bevalling en het huwelijk zullen we daar op in spelen. Op het moment dat je wilt trouwen als je hoogzwanger bent, zullen we de afspeldafspraak zo dicht mogelijk op het huwelijk plannen. Wanneer je de jurk komt ophalen, plannen we extra tijd in om de jurk nogmaals aan te doen en eventueel een laatste hand te leggen aan de pasvorm.
Ga je trouwen vlak na je bevalling, dan adviseren we je om zo snel mogelijk te komen passen. Je hebt dan nog je eigen figuur en ook al zal je na de bevalling niet gelijk je eigen figuur hebben, het heeft wel een aantal voordelen. Ten eerste is het passen van de trouwjurken wat prettig zonder een grote buik en ten tweede kunnen onze stylisten een betere inschatting maken van jou pasvorm. Uiteraard zullen de coupeuses in onze eigen atelier nog een laatste had leggen aan jouw jurk zodat jij met de perfecte pasvorm naar huis gaat.
Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je zwanger raakt nadat je jouw trouwjurk hebt gekocht. Helemaal geen probleem! Stel ons zo spoedig mogelijk op de hoogte en we zullen zorgen dat we onze afspeldafspraak zo dicht mogelijk op jouw trouwdatum plannen en wat extra tijd inplannen voor de afspraak. Op die manier zorgen we ervoor dat jouw bruidsjurk perfect zit tijdens jouw huwelijk.

Welke trouwjurk als je zwanger bent

Zoals al besproken in de inleiding zijn er weinig beperkingen wat betreft de verschillende trouwjurken als je zwanger bent. Uiteraard leent het ene silhouet zich beter voor de zwangere bruid dan de andere, maar dat is vooral het probleem van onze coupeuses. Afhankelijk van jouw figuur tijdens je zwangerschap – de een heeft een klein bol buikje en de ander een vollere buik – is er heel veel mogelijk. Niet elke strakke jurk is goed te vermaken, maar met gebruik van mooie stretch stoffen is er nog steeds veel mogelijk. Overleg altijd met onze bruidsstylisten en laat je adviseren en verrassen door de mogelijkheden. Trouwjurken die het goed doen zijn A-lijn silhouetten, bohemain bruidsjurken en baljurken.

A-lijn trouwjurken

Een A-lijn trouwjurk is een stijl van bruidsjurk die zijn naam dankt aan de vorm die hij creëert. Het is een tijdloze en veelvoorkomende stijl die elegantie en veelzijdigheid combineert. De jurk heeft een strak lijfje dat meestal tot de taille of iets lager loopt en dan uitloopt in een A-vormige rok die breder wordt naar beneden toe. Deze stijl staat bekend om zijn vleiende pasvorm, omdat het de taille accentueert en het lichaam in een zandlopervorm vormt. A-lijn trouwjurken zijn populair vanwege hun veelzijdigheid en geschiktheid voor verschillende lichaamstypes. Ze kunnen variëren van eenvoudig en minimalistisch tot extravagant met kant, kralen of andere versieringen. Deze stijl is geschikt voor verschillende figuren.

Baljurk trowujurken

Een baljurk trouwjurk is een klassieke, elegante stijl van bruidsjurk die vaak wordt geassocieerd met een sprookjesachtige uitstraling. Deze jurk heeft meestal een strak lijfje en een wijde, volumineuze rok die uitwaaiert vanaf de taille. De rok kan worden gemaakt van lagen tule, organza, satijn of andere stoffen, waardoor een dramatisch silhouet ontstaat. De baljurk trouwjurk staat bekend om zijn prinsesachtige allure en wordt vaak gekozen door bruiden die op zoek zijn naar een opvallende, romantische look op hun grote dag. Het is een tijdloze stijl die geschikt is voor verschillende bruiloftsthema's, van traditioneel tot modern.

Zwanger trouwjurk passen

Ben jij zwanger en ga je trouwen? Maak een pasafspraak en laat je adviseren door onze deskundige bruidsstylisten. Onze stylisten ontvangen jou en je gasten onder het genot van een kopje koffie of thee en bespreken jouw voorkeuren. Samen maken jullie een selectie en pas je een aantal jurken. De coupeuses in ons atelier vermaken jouw droomjurk tot de perfecte pasvorm, ongeacht het stadium van jouw zwangerschap. Laat Unique Bridal je helpen bij het vinden van jouw droomjurk. Stars are born, brides are made!
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met onze privacy verklaring.
Lees meer